A claesens

 

Beste leden, 

De HVCB, opgericht in 1972, vulde een leegte op voor eigenaren van auto's die tussen 1925 en 1965 zijn gebouwd. Sindsdien zijn er een indrukwekkend aantal clubs ontstaan, maar we blijven één van de enige multimerkenclubs voor liefhebbers in het hele land.

Het wagenpark van onze leden is zeer gevarieerd, gaande van de populaire kleine auto die velen van ons in onze vroege jeugd kenden, tot de sportwagen waar we van droomden. Echter, elk van hen heeft een zeer gewaardeerde plaats in onze club vanwege de historische waarde.

Vandaag de dag accepteren we alle auto's met een eerste inschrijvingsdatum tussen 1925 en 31 december 1973.

Elk jaar organiseren verschillende enthousiaste leden als vrijwilliger ééndaags of meerdaagse ritten, waarbij elke deelnemer het plezier vindt om zijn oude glimmende auto uit te rijden voor het grote plezier van de mensen die hij onderweg tegenkomt. Soms hebben de rally's een thema, de rally van de cabrio's, de rally voor wagens gebouwd voor 1950, enz. En we mogen de gezelligheid die tijdens al deze evenementen werd gecreëerd niet vergeten. De organisatoren proberen ook een culturele noot toe te voegen aan elk uitstap.

Natuurlijk heeft de Covid-19 ons niet gespaard, maar we zullen desondanks onze auto's uitlaten, rekening houdend met de geldende gezondheidsnormen, en zo onze favoriete hobby weer terugvinden.

Alain Claesens
HVCB logo l 130

De Historical Vehicle Club of Belgium is in 1972 opgericht als multimerkenclub door enkele pioniers, liefhebbers van klassieke auto's. De club is gegroeid, om tot op heden, een grote nationale club te worden die liefhebbers van voertuigen van de periode 1925 tot 1973 bijeen brengt.

De HVCB geeft haar leden de mogelijkheid hun kennis ter verrijken en maakt hun hobby nog boeiender doordat ze hun voertuig in de club kunnen vergelijken met voertuigen van een ander merk. Men kan dus zeggen dat een lidmaatschap bij de HVCB aanvullend is aan dat van een merkenclub.

Onze club is  lid van de FIVA en medestichter van de Belgian Historic Vehicle Association (BEHVA).

HVCB R22 Logo

HVCB in cijfers

49
jaren

Dank aan onze sponsors

delen pv 270X191  interparking 270X191  oldtimerfarm 270X191 Porsche Logo 270X191 touring mr 270X191