CORONAVIRUS *** De Early Rally is geanuleerd of wordt verplaatst naar een latere datum. *** De May 1 Meet en de Spring Rally 2020 zijn verzet tot 2021. *** De AV is verzet sine die.
   |   

 

 

Beste vrienden,

Het jaar 2018 was andermaal een geweldig jaar voor onze club. De rallyes waaraan we allen hebben deelgenomen, waren allemaal van hoge kwaliteit. We zijn steeds tot het uiterste gegaan, dat het nu in België, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg of Wales was. Het voornaamste kenmerk van de Historical is altijd aanwezig geweest: de gezelligheid. Het verenigt ons, het is wat ons samenbrengt met onze prachtige auto's om zo telkens mooie wegen en plaatsen, prachtige musea en lekkere restaurants te ontdekken. Ik geef toe dat ik meer dan eens geraakt ben door het zien van deze prachtige opkomst, deze fantastische prestatie van onze club. Alle organisatoren presteerden op een zeer hoog niveau en ik bedank hen hartelijk evenals Alain Claesens die hen heeft bijgestaan bij hun aanpak.

Je zou dus kunnen denken dat de club nog vele jaren op goede weg is. En hier wringt het schoentje: we worden er niet jonger op en de volgende generatie staat nog niet klaar. Waarom? Rallyes te duur? Auto's te duur? Geen liefde voor oldtimers? Bouwjaar van de auto's te beperkend? Andere redenen? Het is een feit dat de veertigers en vijftigers niet aan de poort staan te wachten om toe te treden tot onze prachtige Historical Vehicle Club of Belgium. Ik ben van plan om met de commissie een uitgebreide enquête te houden om te bepalen welke criteria we moeten wijzigen om een nieuwe generatie zich thuis te laten voelen en de duurzaamheid van de HVCB te waarborgen. Vanaf begin volgend jaar zullen we onze leden via een enquête bevragen en zullen we dit op onze algemene vergadering bespreken. Niets is dringend, maar het is een feit dat een jeugdige toets de Club die ons dierbaar is alleen maar ten goede zou komen.

Ik reken op jullie om ook volgend jaar de HVCB te steunen en met velen aan onze rallyes deel te nemen, maar ik heb ook jullie inbreng nodig voor de toekomst van onze geliefde HVCB. Ik dank u bij voorbaat.

Leve de HVCB!

Thierry Flament

HVCB in cijfers

47
jaren

Dank aan onze sponsors

delen pv 170x120     Interparking Logo oakshed logo 170x120 octa logo 170 120  Porsche  170x120