Begin Eind Activiteit Organisatoren Waar
31/03   Early Rally Jacques Leduc - Alain Claesens  
23/04   Algemene Vergadering  Martine Bain & Philippe van der Aa  Brasserie Autoworld
27/04  04/05 May 1 Meet Margaret & Philipppe Casse  Puglia
25/05   Spring Rally Michel Meunier - Thierry Eyers  
21/06  23/06 Rallye 25-50 J. Deneef - M. van Eesbeeck - A. Claesens  Côte d'Opale
30/06   Sun Rallly Lieve & Leo Van Pelt  
25/08   Cabriolet Day Paul Denys  
28/09   Driver's Rally Margaret & Philippe Casse  
29/09   Sun Child Fr. Gillet (Rally ondersteund door HVCB)  
10/10  14/10 Chablis en Automne  Ingrid De Jonge & Hervé de la Brière  Chablis
20/11   Vergadering der organisatoren Alain Claesens  
29/11   Jaarlijks Diner  Martine Bain  

 

 

cabriolet day

 

Geachte Lid,

Paul en Christiane Denys stelt u de « Cabriolet Day » voor, waar leden van de RVCCB vriendelijk en traditiegetrouw uitgenodigd worden.

De Cabriolet Day wordt voorbehouden aan cabrio-wagens. Voor de jongeren van minder dan 40 jaar (niet leden), is het mogelijk om zelfs met een niet-cabrio deel te nemen, voor zover hun wagen voor de eerste maal ingeschreven werd vóór 31 december 1980.

Deze wandeling zal u toelaten, via mooie typische landelijke wegen, hoeven, kastelen en mooie uitzichten van onze Condroz te ontdekken. Wij rijden tot een bijzonder mooie tuin die wij zullen bezoeken.

Rond 12U 30 worden wij verwacht voor de maaltijd.

Programma :

  • Ontvangst vanaf 8.30 uur in de pâtisserie Pierson voor het ontbijt
    Pierson : Chaussée de Luxembourg 7 / 5336 Courrière (langs de N4)
  • Vertrek vanaf 9.15 uur voor 50km en bezoek van een tuin.
  • Vertrek rond 12 uur voor een rit van ongeveer 15 km, 12.30 uur aankomst in de Golf van Naxhelet.
  • Vertrek om 14 uur voor een wandeling van 60km om het domein van de heer Pierson te bereiken rond 16 uur.

Prijs :

73€ per persoon.

Wij verwachten u zo talrijk mogelijk.

PASSIEF FORMULIER

INTERACTIEF FORMULIER

 Gids voor het gebruik van formulieren

 

Beste vrienden ,

Omwille van haar geheel nieuwe inhoud heeft de HVCB de Fall Rally van dit jaar omgedoopt tot Driver’s Rally en de organisatie ervan toevertrouwd aan Philippe en Margaret Casse.

Een eerste nieuwigheid : het programma van deze Driver’s Rally bestaat uit twee helften :

  • Een lus van ongeveer 80 km die over de uitloper van de rechter Maasoever voert naar het Land van Herve en de Voerstreek. Daar maken we kennis met enkele dorpjes die geheel buiten de betreden paden liggen, zoals het charmante Clermont-sur-Berwinne. Onderweg is er ook een geleid bezoek aan een ambachtelijke siroopmakerij, hierbij is een klein cadeau inbegrepen.

csb

  • De mogelijkheid wordt geboden om een stage te volgen in het Centre de Maîtrise du Volant Dit centrum voor wagenbeheersing is gelegen in Hermalle-sous-Argenteau en U kunt dit aan het stuur doen van één van de wagens van dit centrum zelf.

cmv

Of het nu aan het stuur is van een oude of een moderne wagen, elke dag wordt rijden met de auto een beetje meer stresserend en tal van risico’s. De redenen hiervoor zijn natuurlijk de toenemende verkeersdrukte, de toestand waarin onze wegen zich bevinden en - zeker niet te onderschatten – het gebrek aan ervaring bij sommige bestuurders, om nog te zwijgen van hun agressiviteit.

"WEES DAAROM NIET PASSIEF ONDERWEG MAAR BEHEERS UW TRAJECT : LEER REKENING HOUDEN MET ONVOORZIENE ZAKEN, BEHEERS UW WAGEN EN KEN ER DE GRENZEN VAN, ALSOOK UW EIGEN BEPERKINGEN."

Zelfs met honderdduizenden kilometers ervaring helpt het hebben van de « juiste » reflex om ongevallen te vermijden. En dit ongeacht Uw voertuig of de manier waarop U het gebruikt. Leer in minder dan drie uur, of verfijn in die tijdspanne, die reflexen die elke verantwoorde bestuurder die plaatsneemt achter het stuur in het ideale geval bezit. Dit komt zowel de eigen veiligheid, maar ook de gemoedsrust ten goede en zelfs het eigen rijplezier.

Bijkomend is dit voor eenieder een mooie gelegenheid om Uw Liefde voor de Auto te delen met jonge(re) mensen uit Uw naaste omgeving, met Uw eigen kinderen of misschien zelfs met Uw kleinkinderen. Hiermee geeft U hen de beste tools om goed gewapend de baan op te gaan ! Schrijf Uzelf dus samen met hen in voor de Driver’s Rally, gun ook Uzelf en hen deze stage. Te meer daar aan jonge bestuurders met minder dan vijf jaar rijervaring het volgen van deze stage bij een aantal verzekeraars een mooie korting oplevert op hun BAverzekeringspremie. Dat is onder andere het geval bij Belfius, AP en Ethias. Uiteraard zijn bij deze stage ook toeschouwers welkom ! Hierdoor krijgen ze misschien zelf zin om zich bij een andere gelegenheid hiervoor ook in te schrijven.

Een andere nieuwigheid : OPGELET deze Driver’s Rally vindt niet zoals gewoonlijk plaats op een zondag, meer wel degelijk op zaterdag 28 september 2019, de dag dus voorafgaand aan de Sun Child Rallye.

En derde originaliteit : de bestuurders van minder dan 40 jaar zijn welkom aan het stuur van een wagen van voor 1ste januari 1986. Profiteer van deze geschiktheid om aan jonge bekende lui eraan deel te nemen.

PROGRAMMA

8u30’ ontvangst aan het Centre de Maîtrise du Volant, Voie de Liège, 1
in 4681 Hermalle-sous-Argenteau
(voor de route daarheen verzenden we aan de deelnemers per mail een road book )
croissant, koffie, thee, overhandigen van het road book, briefing
verdeling in twee groepen van de deelnemers : A & B
9u00’ Presentatie betreffende de stage wagenbeheersing
Groep A begint aan de stage
Groep B vat met de eigen (oude) wagen de rit aan
 12u00’ einde van de stage voor groep A
Groep B keert terug in het stage centrum
Beide groepen lunchen samen : sandwiches, koffie, thee, water en softdrinks
 13u30’ Groep B begint aan de stage
Groep A vat met de eigen (oude) wagen de rit aan.
 16u30’ einde van de stage voor groep B
Groep A keert terug in het stage centrum
debriefing en samenzijn
om van te smullen : taart, koffie, thee ,water.
 17u30’ de deelnemers aan de Driver’s Rally keren terug naar huis
(er zal een road book beschikbaar zijn waarmee men in Herstal op de E40 geraakt )

En nog een nieuwigheid : om deelname nog aantrekkelijker te maken hebben we de « deelname in de onkosten » voor deze Driver’s Rally beperkt tot het strikte minimum !

DEELNAME IN DE ONKOSTEN :

DRIVER’S RALLY
Per wagen : roadbook, rallyplaat, souvenir en geheel der organisatie 41,00 €
Per persoon aan boord : catering en geleid bezoek aan de siroopmakerij 21,00 €
Voor een team van 2 personen, zijn de kosten voor deelname aldus 83,00 € !
STAGE WAGENBEHEERSING
Per persoon (> 18 jaar) 128,00 €

 

Opgelet :

Voor deze Driver’s Rally is er geen beperking voor wat betreft het aantal deelnemende teams. Doch de maximale capaciteit voor de stage ligt op dertig personen die gelijkelijk verdeeld zullen worden over beide groepen van deelnemers (A&B) op deze dag !

De inschrijvingen voor de stage zullen gebeuren in volgorde van ontvangst van het bedrag van 128€ vanwege de deelnemers. In geval men na inschrijving en betaling afzegt kunnen wij de betaalde « deelname in de kosten » volledig terugbetalen wanneer wij voor 13 september 2019 van deze afzegging op de hoogte zijn gebracht.

 

Passief formulier

Interactief formulier

gids voor het gebruik van fomulier

 

 


Chablis 

Beste vrienden,

Ook dit jaar heeft het comité van de Historical Vehicle Club Belgium ons de organisatie van de herfstballade van de Club toevertrouwd.

Met veel plezier stellen wij u op de volgende pagina’s het programma voor dat we voor u hebben uitgedokterd.

Onze uitvalsbasis is voor de tweede keer Chablis. De Bourgognestreek is immers zeer rijk aan geschiedenis en aan cultureel erfgoed. Bovendien zijn de dorpen, landschappen en wijngaarden zo bucolisch en vertederend... Kortom, we hielden eraan om u de Bourgognestreek te laten beleven en herbeleven.

Natuurlijk stippelden we voor Chablis en Automne een heel ander parcours uit dan in 2015. Zodoende kunt u nieuwe facetten ontdekken van deze prachtige Bourgognestreek. Dit keer brengt onze reis ons bovendien naar La Nièvre en Le Loiret. Op het programma staan uiteraard ook andere culturele bezoeken, andere dorpen om te ontdekken, en..... nieuwe verrassingsmomenten om u mee te verwennen.

Chablis en Automne wordt - net als de vorige herfstballades die we organiseerden met Martine en John Bain - een ballade “tout en quiétude”. We zetten deze zeven ballades even voor u op een rijtje: we startten in 2010 met de Alsace Rally, de Lux F All Rally (in Luxemburg) was in 2011, gevolgd door Terre et Mer in 2012, Automne à Chantilly in 2013, Automne à Chablis in 2015, een tweede Alsace Rally in 2016 en in 2018 Eden en Automne (Luxemburg).

Zoals de naam het aangeeft is voor Chablis en Automne het mooie dorpje Chablis in L’Yonne ons “hoofdkwartier” voor het hele verblijf, met name aankomst op donderdag 10 oktober, 3 dagen rally (op 11, 12 & 13 oktober), waarna op 14 oktober, na het ontbijt, onze paden zich opnieuw scheiden.

Net als in 2015 verblijven we in het hotel Hostellerie des Clos voor de vier nachten. Hostellerie des Clos is een 4-sterren hotel met een elegante en gezellige inrichting en met een verfijnde en gastronomische keuken. Het hotel beschikt over 36 kamers en biedt - hoewel genesteld in Chablis zelf - voldoende beveiligde parkeergelegenheid voor uw oldtimers.

Zoals gewoonlijk combineren we culinair genot, mooie ballades, pittoreske routes en culturele bezoeken, dit alles in de gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer die onze herfstballades typeert.

Wij hopen dat het programma van Chablis en Automne, dat u op de volgende pagina's kunt ontdekken, u zal bekoren en dat u zich bij ons zult aansluiten voor dit nieuwe herfstavontuur!

In de bijlage vindt u tevens het programma en het inschrijfformulier.

bazoches 01briare 02Gien 03yonneN 04

We hopen oprecht dat het programma dat we u aanbieden u zal bevallen als niet bekoren, en dat u talrijk zal zijn om dit nieuwe avontuur met ons mee te beleven.

Het bedrag voor de deelname aan “Chablis en Automne” bedraagt € 1980 voor twee personen (op basis van een tweepersoonskamer).

Deze deelname omvat de vier overnachtingen in L'Hostellerie des Clos, alle ontbijten, lunches en diners, alle dranken (aperitieven, wijnen, water en koffie) tijdens de maaltijden, de culturele bezoeken, de verrassingshaltes, de geschenken en aandenkens en uiteraard ook de rallyplaat en het gedetailleerde roadbook.

Om deel te nemen aan Chablis en Automne volstaat het om het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en het voorschot van € 980 over te schrijven.

Opgelet: Chablis en Automne is absoluut beperkt tot 35 inschrijvingen.

We kijken er alvast naar uit om spoedig nieuws van u te hebben!
Om te besluiten,
... sturen we u onze vriendschap en sympathie toe,
... wensen we u alvast een mooie lente en dito zomer, en dit aan het stuur van uw geliefde oldtimer, in afwachting van ons hartelijk weerzien dit najaar ter gelegenheid van Chablis en Automne!

Met al ons enthousiasme,

Ingrid & Hervé

Ingrid De Jonge & Hervé de la Brière
Opperjachtmeesterstraat 33 bus 3
1170 Watermaal-Bosvoorde

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

UITNODIGING

ProgrammmA

PASSIEf FormulIER

INTERACTIef FormulIER

Instructies voor het gebruik van formulier

 

Flash News

Gelezen in de pers

HVCB in cijfers

45
jaren

Dank aan onze sponsors

delen pv 170x120     Interparking Logo oakshed logo 170x120 octa logo 170 120